کاربردهای زبان عربی در روزگار معاصر چنان گسترده و متنوع است که برای بهرهگیری از ظرفیتهای آن، نهادها، مؤسسات و مراکز علمی ـ آموزشی گوناگونی در سراسر جهان برپا شده است. نقش چندگانۀ زبان درحوزههای آموزشی، پژوهشی، علمی و هنری و حتی در عرصههای حرفهای و شغلی، دو ضرورت را بههمراه آورده است: یکی تدوین شیوههایی منسجم برای آموزش علمی زبان، و دیگری تعیین ملاکها و معیارهایی بهمنظور ارزیابی دانش زبانی و تواناییهای بهکارگیری آن.
آموزش زبان عربی در ایران با توجه به اهمیت علمی و فرهنگی و آیینی این زبان پیشینهای بلند دارد. بااینهمه، این نقش و جایگاه فرازبانی عربی سبب شده بود که به کاربرد ارتباطی آن کمتر توجه شود و ، در فرایند آموزش عربی از این جنبۀ مهم ـ یعنی نقش زبان بهمثابۀ رسانه ـ کموبیش غفلت شده بود. خوشبختانه، امروز در فراگیری زبان عربی بر کاربرد ارتباطی این زبان، مثل همۀ زبانهای دیگر، تأکید میشود و تلاش میشود که زبانآموزان همۀ مهارتهای زبانی را کسب کنند. بدینترتیب، زبان عربی در ایران با توجه به پنج محور آموزش داده میشود:
ـ زبان عربی بهمنزلۀ زبان فرهنگ دینی؛
ـ زبان عربی در مقام زبان علم در گذشته و زبان میراث ناملموس ایران در حوزههای مختلف دانش، از جمله ریاضیات، نجوم، طب و مانند آنها؛
ـ زبان عربی بهمثابۀ عنصر برجسته در ادبیات فارسی و در آمیختگی با آن؛
ـ زبان عربی در نقش ابزار ارتباطی برای تعامل با جامعۀ چندصد میلیونی عربزبان در زمینههای سیاسی، مذهبی، اجتماعی، تجاری، و فرهنگی؛
ـ زبان عربی به عنوان پل انتقال دو سویه در فرایند ترجمه با تنوع عرصههای قابل پیاده سازی عربی
براین اساس، آموزش علمی و عالمانۀ زبان عربی در دورهها و مقاطع مختلف تحصیلی و حتی در دورههای آزاد ضروری مینماید، بنیاد آموزش مجازی ایرانیان در دوره ی پیش رو تمامی موارد آموزشی را خدمت دانشپذیران عزیز عرضه میدارد.
فن ترجمه (عربی – فارسی، فارسی – عربی)
انواع متن و روش های ترجمه
معادل یابی
درس های زبان عربی
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.