0
  • No products in the cart.
 

با این 6 اشتباه بزرگ در برندینگ آشنا شوید

6 اشتباه بزرگ در برندینگ

با این 6 اشتباه بزرگ در برندینگ آشنا شوید

محصولات بهداشتی و آرایشی برند کولگیت (Colgate)، در سال 1982 تصمیم گرفت که وارد خط تولید محصولات غذایی شود. در آن زمان در بازار محصولات غذایی خلا بزرگی احساس می شد و اینطور به نظر می رسید و  اینطور به نظر می رسید کمپانی کولگیت تصمیم گیری درستی انجام داده است. اما مشکل بزرگ «برند» آن بود. مشتریان سال ها برند کولیگ رابا خمیردندان و مسواک می شناختند و حالا ظهور مواد خوراکی با این برند، تصویر ناخوشایندی داشت. این مثال نشان دهنده آن است که چطور یک اشتباه می تواند اعتبار یک برند شناخته شده را از بین ببرد. حتی اگر برند کولیگ بهترین محصولات غذایی را نیز تولید می کرد، باز هم شکست می خورد. در ادامه برای آشنایی با 6 اشتباه بزرگ که در زمینه برندینگ با مجله توسعه دهندگان همراه باشید.

1. تناقض میان پلتفرم و رسانه ها

شما برای ایجاد یک برند قدرتمند، به پایداری و ثبات نیاز دارید. این کار به شما کمک می کند تا نزد مشتریانتان، برندی قابل اعتماد به نظر برسید و برای همیشه در ذهنش ماندگار شوید.

سعی کنید ثبات خود را در تمام رسانه هایی که دیده می شوید نشان دهید، در روزنامه ها، سایت، شبکه های اجتماعی و…. اما این بدین معنا نیست که شما باید روی تمام تولیدات بصری خود لوگوی برندتان را بچسبانید، بلکه باید هویت بصری خاصی برای برند خود طراحی کنید.

در ابتدا سعی کنید یک سبک خاص داشته باشید و این سبک را در تمام تولیدات خود رعایت کنید؛ در فونت نوشتاری، عکس ها، لوگو، ویدئوها و… در این راه بهتر است از یک مشاور خبره و کاربلد در حوزه برندینگ بهره مند شوید.

2. توجه بیش از حد به آخرین متدهای طراحی

استفاده از به روزترین متدهای برندسازی و طراحی، راه مطمئنی برای جذب مشتری محسوب می شود اما حواستان را جمع کنید که بیش از حد درگیر امروزی کردن طرح هایتان نشوید. شما همواره باید به هویت اصلی برندتان وفادار بمانید.

طراحی برند شما نباید تاریخ انقضا داشته باشد. در نتیجه از طرح ها و ایده های جدید، فقط برای الهام گرفتن استفاده کنید و زیاد به آنها تکیه نکنید.

3. دور شدن از دلایل اولیه موفقیت

اگر فکر می کنید برند شما نیاز به طراحی مجدد دارد، عوامل موفقیت و دیده شدن آن را دور نیندازید. فراموش نکنید که تغییرات بزرگ می توانند طیف گسترده ای از مشتریان تان را از شما بگیرند. (حتی مشتریان وفادار را)

به عنوان مثال می توانیم به برند GAP بپردازیم. این برند در سال 2010، لوگوی مربعی خود را برای تبدیل شدن به طرحی مدرن و امروزی تغییر داد و در کمال تاسف، با واکنش های منفی بسیاری مواجه شد. به طوری که آنها مجبور به استفاده مجدد از لوگوی سابق خود شدند.

در نتیجه:

سعی کنید هیچ گاه از هویت اصلی برند خود دور نشوید و در طراحی های مجدد آن نیز به اصل برند توجه داشته باشید.

6 اشتباه بزرگ در برندینگ

4. برند خود را به چیزهای نامناسب پیوند ندهید

برند خود را با استفاده از مواردی معرفی کنید که به ارزش ها و اهدافتان مرتبط باشند. در غیر این صورت، موجب ناسازگار به نظر رسیدن آن شده و همانطور که پیش از این نیز گفته شد، برندتان غیرقابل اعتماد می شود.

به عنوان مثال، دیزنی در سال 2009 خود را در معرض نابودی قرار داد. این کمپانی با تهیه و توزیع گیلاس های بسته بندی شده با برند «هانامونتانا» موجب شگفتی طرفداران خود شد. چرا که نام هانامونتانا هیچ ارتباطی با این محصول نداشت.

درنتیجه:

حواستان را جمع کنید که همیشه محصولاتی مرتبط با نام برندتان انتخاب کنید و مرتکب چنین اشتباهاتی نشوید.

5. به جهانی شدن محصول خود فکر نکنید

حتی اگر در حال حاضر دارای کسب و کار کوچکی هستید باز هم هنگام طراحی برند آن، به چگونگی معرفی برند در سرتاسر دنیا بیاندیشید. برند شما نباید حاوی پیامی باشد که مشکل ساز شود.

برای مثال می توان به پپسی اشاره کرد. این برند هنگامی که کار خود را با شعار « پپسی، شما را به زندگی برمی گرداند.» در کشور چین آغاز کرد، ترجمه آن به زبان چینی برابر شد با « پپسی اجداد شما را از قبر بیرون می آورد». همانطور که می دانید مردم چین برای اجداد خود احترام زیادی قائل هستند، پس لابد حدس می زنید که چه بلایی بر سر پپسی آمد؟

در نتیجه:

نباید توقع داشته باشید که منظور و مفهوم پیام شما در سراسر دنیا یکسان برداشت شود. ممکن است پیامی که امروز در یک نقطه از دنیا به نیکی یاد می شود، در جای دیگر، فاجعه ای به بار بیاورد. پس اگر سودای جهانی شدن در سر دارید، سعی کنید پیام برند خود را بومی سازی کنید.

6. توصیف نادرست برند

بسیاری از برندها قربانی تصویر نامفهومی می شوند که از خود ارائه داده اند. برای یافتن جایگاه برندتان و تمایز آن نسبت به رقبا، یک ویژگی منحصر به فرد در برند خود پیدا کنید و از آن استفاده نمایید. اما حواستان باشد که استفاده بیش از حد از آن ویژگی نیز به شما آسیب می رساند. به عنوان مثال اگر ایجاد «تغییر» در کسب و کار جزء مشخصه های اصلی محصول شماست، استفاده بیش از حد از آن در پیام تبلیغاتی نمی تواند به شما کمک کند.

اگر شما به اندازه کافی در طراحی برند توانایی ندارید، لازم است که از یک متخصص حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید. از تبلیغات سابق خود بهره ببرید و به خاطر داشته باشید که شما باید: روی منافع محصول تمرکز کنید نه روی ویژگی های آن.

برای مثال اگر  پاروی برف روبی می فروشید، می توانید بر روی منافعی که محصول شما برای مشتری دارد متمرکز شوید: شما می توانید یک ساعت در بعد از ظهر بیشتر استراحت کنید آن هم با استفاده از پاروی برف روبی ما ؛ چون پاروی ما به شما کمک می کند که خیلی سریع کار هایتان را انجام دهید و در وقتتان صرفه جویی کنید.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website