0
  • No products in the cart.
 

بازاریابی ویدئویی ‌یا ویدئو مارکتینگ چیست؟

بازاریابی ویدئویی

بازاریابی ویدئویی ‌یا ویدئو مارکتینگ چیست؟

در چند سال اخیر بازاریابی محتوایی به دلیل هزینه کم و پایداریش از دیگر روش های بازاریابی و تبلیغات سبقت گرفته است و ویدئو مارکتینگ یا بازاریابی ویدئویی (Video Marketing) به عنوان یکی از روش های بازاریابی محتواییدر یک سال گذشته از سایر روش های بازاریابی محتوایی یعنی محتوای متنی و بصری طرفداران زیادی در بین مخاطبین پیدا کرده است.در ادامه با مجله توسعه دهندگان همراه باشید.

بازاریابی ویدئویی یا تبلیغات ویدئویی

بازاریابی ویدئویی یا همان ویدئومارکتینگ با تبلیغات ویدئویی (Video Advertising) متفاوت است. همانطور که متاسفانه در خیلی از مواقع مفهوم و کاربرد تبلیغات و بازاریابی جا به جا و نادرست استفاده می شوند، در خیلی از موارد نیز بازاریابی ویدئویی با تبلیغات ویدئویی متاسفانه یکسان در نظرگرفته می شود.

 

تبلیغات ویدئویی

بخشی از بازاریابی محتوایی است که در آن از ویدئو بعنوان نوعی محتوا در وبسایت برند یا صفحات فرود، ایمیل یا شبکه های اجتماعی استفاده می شود. (یعنی این ویدیوهای کوتاه در ابتدای یک فیلم آموزشی در یوتیوب یا آپارات گرفته تا ابتدای پخش یک فیلم بروی پرده ی سینما، میتواند در نظر گرفته شود.)

معمولا بازارهای هدف برند براساس بخشبندی بازاربرند و پرسناهای آن دقیقا تعریف می شوند تا اثربخشی بیشتری از انجام تبلیغات ویدئویی واصل شوند.
اگر چه هزینه تولید ویدئومارکتینگ در مقایسه با محتوای متنی و بصری بیشتر است اما در میان سایر روش های بازاریابی بیشتر به اشتراک گذاشته می شود و تحقیقات اخیر نیز نشان دهنده ی آن است بازاریابی ویدئویی تاثیرپذیری بیشتری در جلب نظر مخاطب و بیان داستان برند دارد.

 

 

انواع روش های ویدیو مارکتینگ (Video Marketing)

1) ویدیوهای از قبل ضبط شده یا Recorded Videos

2 )  ویدئو پخش مستقیم یا Live Video

3 ) واقعیت مجازی Reality Virtual

نکته جالب این است که : مخاطبین سه برابر، زمان بیشتری را برای دیدن ویدیوهای پخش مستقیم نسبت به ویدیوهایی که از قبل ضبط شده، صرف می کنند.

بنابراین برای معرفی محصولات جدید و یا خدمات، شروع یک کمپین جدید و یا حتی چگونگی تهیه و تولید محصولات و یا نحوه ارائه خدمات ‌به مشتریان ‌از ویدیوهای پخش مستقیم استفاده کنید.

دلیل اصلی اینکه ویدئو مارکتینگ از سایر روش های تبلیغات و‌ بازاریابی محتوایی جذابیت بیشتری دارد این است که بیش از پیش روی صفحات کامپیوتر، موبایل، پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی شاهد متون بلند و کوتاه هستیم و مخاطبین شما نیز مانند خود شما تمایل و وقت زیادی را برای خواندن محتوای نوشتاری ندارند.

بنابراین یک ویدئو که با خلاقیت و جذابیت بتواند داستان برند را به خوبی بازگو نماید، قطعا هواداران بیشتری خواهد داشت. از طریق بازاریابی ویدئویی، بدون نیاز به خواندن، در زمانی کوتاه، برندها این امکان را دارند که با احساسات مخاطبین خود ارتباط برقرار نمایند. در بازاریابی ویدئویی، ویدئوها را میتوان برای پرسناهای مختلف برند و یا با توجه به پیام برند در هر یک از کمپین های تبلیغاتی اش، در نظر گرفت.

 

روند تهیه ویدئو مارکتینگ (Video Marketing)

قبل از تهیه سناریوهای ویدئو مارکتینگ، با نیازها، خواسته ها و احساسات اجتماعی هر بخش از بازار هدفتان آشنا شوید. سپس سناریوهایی برای ساخت ویدئو ها تهیه کنید. زیرا بر خلاف متون و عکس که ویرایش آن زمان بر و پرهزینه نیست، ویرایش ویدئوها کار آسانی نیست.بنابراین ابتدا بدانید که از طریق بازاریابی ویدئویی چگونه می خواهید با احساسات مخاطب ارتباط برقرار کنید، سپس اقدام به تهیه ویدئو نمایید.

به عنوان مثال اگر در تهیه ویدئو برای کمپین تبلیغاتی، بازار هدف شما مشتریان وفادارتان هستند از غالب طنز و یا جلب توجه همراه با کنجکاوی در ویدئو مارکتینگ استفاده نمایید، اما اگر هدف شما از ویدئو مارکتینگ افزایش آگاهی از برند و اعتبار‌ برند است باید سناریوی بازاریابی ویدئویی به گونه ای لحاظ شود که حس تحسین و آفرین از پیامی که برند از طریق ویدئو مارکتینگ به مخاطب می دهد را برانگیزد.

قبل از شروع بازاریابی ویدیویی حتما اهداف و شاخص های کلیدی عملکرد آن را مشخص کنید. اگر ندانید که هدف شما از انجام بازاریابی ویدیویی چیست، چگونه میتوانید میزان اثربخشی و میزان موفقیت ویدئو مارکتینگ را از طریق شاخص های کلیدی عملکرد بسنجید.

 

مخاطب برند را بشناسید و از اینکه چه نوع ویدیویی را بیشتر می پسندد آگاه باشید، و سپس نوع ویدئو، مدت زمان آن و کانال های نشر آن را باتوجه به بازارهدفتان انتخاب نمایید.
در سناریونویسی برای تهیه ویدیوها ابتدا باید جلب نظر مخاطب را بدست آورید و بعد از انگیزش و تمایل وی برای آنچه برند میخواهد القا نماید، را افزایش دهید.
پس به زبانی ساده اول از طریق احساسی ارتباط و تعامل مخاطب و برند را ایجاد نمایید، سپس پیام برند را بازگو کنید و سعی کنید مخاطب را به انجام آنچه هدف برند بوده (خرید مجدد محصول، امتحان محصول جدید، ثبت نام در وبسایت و…) ترغیب نمایید.

پیچیدگی در انتقال پیام شرط جذاب بودن ویدئو نیست بلکه سادگی در بیان پیام برند و ارتباط گیری با مخاطب است که ویدئو مارکتینگ را تاثیر گذارتر می نماید.

اگرچه بازاریابی ویدئوی در مقایسه با سایر راهکارهای بازاریابی محتوایی پرهزینه تر است، اما بنابر استراتژی های بازاریابی و بودجه برند حتی الامکان می توانید از ویدیوهای پخش مستقیم و یا واقعیت مجازی Virtual Reality برای توسعه و بهبود جایگاه برندتان استفاده نمایید.

مجدا یادآوری می شود در استراتژی بازاریابی ویدیویی در ابتدای امر جستجو کنید تا بفهمید چه پیامی را میخواهید از طریق ویدیو به مخاطب ارسال نمایید‌. جهت ارسال و بیان آن پیام (هدف شما از ویدئو مارکتینگ) برنامه ریزی کنید (سناریو سازی، تعداد ویدیوهای، فواصل بین نشر ویدیوها،….) سپس به ساخت ویدیو بپردازید.
پس ازانتشار ویدیوها به ارزیابی میزان موفقیت ویدیوها براساس شاخص های عملکرد کلیدی که در زمان هدف گذاریدر نظر گرفته اید، بپردازید.در نهایت بعد از ارزیابی کامل بازخورد ویدیومارکتینگ برای ساخت و تدوین سری جدید ویدیوها برای برند اقدام نمایید.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website