ارتقا mysql به mariadb در دایرکت ادمین
با واگذاری حق کمپانی mysql به oracle باید منتظر اعمال تغییراتی در سیاستهای استفاده از آن توسط این کمپانی باشیم در نتیجه ارتقا mysql به mariadb در دایرکت ادمین یکی از کارهای مهمی است که باید در اولین فرصت آن را انجام دهید.
مکته مهمی که شما باید جهت ارتقا mysql به mariadb در دایرکت ادمین آن را مدنظر قرار دهید.متن باز بودن و یکسان بودن خالق هر دو سرویس mysql و mariadb است.
بر اساس گفته سازنده، mariadb یک fork از سرویس mysql بوده که بر اساس خاصیت drop-in replacement یعنی جایگزینی بدون مشکل قادر است تا دیتابیسهای mysql را به mariadb سوییچ کند.
مراحل ارتقا mysql به mariadb در دایرکت ادمین
قبل از ایجاد هر تغییری توسط بخش backup در دایرکت ادمین اقدام به بک آپ گیری از کل اطلاعات سایت خود، مخصوصاً دیتابیس کنید چنانچه دسترسی لازم به سرور رو دارید از دایرکتوری /var/lib/mysql/ میتوانید یک بکاپ کلی تهید کنید.
شروع : ابتدا توسط دسترسی روت از طریق ssh به سرور خودتان لاگین کنید.
۱ – اگر دایرکت ادمین شما از ورژن قدیمی custombuild استفاده میکند ابتدا آن را از طریق ارتقا custombuild به ورژن ۲ بروز رسانی کنید.
۲ – حالا توسط دستور زیر وارد دایرکتوری custombuild دایرکت ادمین شوید.
۱
|
cd /usr/local/directadmin/custombuild
|
در این مرحله دستورات زیر را به ترتیب جهت فعالسازی mariadb بر روی سرور وارد کنید.
۱
۲
۳
۴
۵
|
./build set mariadb ۵.۵
./build set mysql_inst mariadb
./build set mysql_backup yes
./build update
./build mariadb
|
در انتها نیز باید یکبار سرویس php خود را با تنظیمات دیفالت با دستور زیر recompile کنید.
۱
|
./build php n
|
بسته به سخت افزار سرور شما و سرعت کانکشن اینترنت شما مدت زمان recompile سرویس php چیزی در حدود ۳ تا ۱۰ دقیقه خواهد بود.
اگر به لینوکس و دایرکت ادمین مسلط نیستید این کار را خودتان انجام ندهید. اگر هم قصد انجام آن را دارید سعی کنید دستورات قرار داده شده را عیناً کپی کرده و در محیط putty پیست کنید تا امکان بروز خطا به حداقل برسد.