0
  • No products in the cart.
 

آزادکار (Freelancer) چه کسی است؟

فریلنسر

آزادکار (Freelancer) چه کسی است؟

اگر بخواهیم به ساده ترین روش آزادکار را تعریف کنیم، فریلنسر (Freelancer) کسی است که بدون اینکه به یک سازمان یا کسب و کار و یا شرکت مشخصی متعهد شود،برای مجموعه‌های مختلف فعالیت حرفه‌ای و تخصصی خود را  انجام می‌دهد و با توجه به نیاز و پروژه‌های در دسترس، کارفرمای خود را تغییر می‌دهد. در ادامه با مجله توسعه دهندگان همراه باشید.

 

فریلنسر کسی است که بر اساس مهارت و تخصصی که دارد، خدمات ارائه می‌دهد و روز به روز در حرفه و تخصصش، پیشرفت می‌کند. فریلنسرها به صورت ساعتی یا پروژه‌ای دستمزد دریافت می‌کنند.یک فریلنسر یا دورکار به این آگاهی رسیده است که هر آنچه بیشتر آموزش ببیند، قراردادهای کاری بیشتری می‌گیرد و مسلماً درآمد بیشتری خواهد داشت ولی در عین حال نباید اصل تمرکز را فراموش کرد.

به این معنا که بهتر است شما در یک رشته کاملا حرفه ای باشید و بتوانید پروژه محولی را با قیمت خوب به بهترین نحو انجام دهید تا اینکه در دو رشته آشنایی نه چندان عمیقی داشته باشید تا پروژه‌هایی سطحی با هزینه پایین‌ به شما پیشنهاد شود. مشاغلی مانند نویسندگی، طراحی پوستر ، ساخت موشن گرافیک ، مشاوره و… می‌تواند در دسته کارهایی باشد که فریلنسرها انجام می‌دهند. فریلنسرها همچنان باید در قبال مهلت انجام کارها و پیروی از شرایط خاص مسئولیت‌پذیر باشند. آن‌ها بر روی مهارتی که دارند سرمایه‌گذاری می‌کنند و آن‌ها را ارتقا می‌دهند تا بتوانند بهترین خدمات را ارائه دهند.سرمایه فریلنسر مهارت، تجربه و رزومه کاری، تعهد و مسئولیت پذیری اوست.

فریلنسر

تاریخچه فعالیت فریلنسر ها
اصطلاح فریلنسر، اولین‌بار در قرن هجدهم توسط «سر والتر اسکات» در رمان مشهور ایوانهو به کار برده شد و اشاره به سربازهایی داشت که در جنگ‌های قرون وسطایی به صورت مزدور و البته بدون التزام و تعهد به اربابی خاص، می‌جنگیدند یا اصطلاحاً نیزه می‌زدند.بعدها واژه فریلنسر شکل‌های دیگری هم به خود گرفت و کم‌کم به اصطلاحی رایج تبدیل شد. امروز به معنای کسی است که با گرفتن مزد، به صورت پاره‌وقت یا ساعتی پروژه‌ای را انجام می‌دهد.

البته این روزها فریلنسینگ دیگر در راستای نیزه زدن یا جنگیدن نیست! و فریلنسر کسی است که خدمات تخصصی را به مشتریان یا کارفرمایان، بدون داشتن قرارداد بلند مدت ارائه می‌کند. هزینه کمتر بر روی پروژه، انتخاب مجری پروژه بر اساس موفقیت در پروژه‌های قبلی، ارتباط نزدیک‌تر با مجری پروژه از مزایای انتخاب یک فریلنسر است.

چگونه فریلنسر شویم؟
همان‌طور که قبلاً گفتیم فریلنسینگ یا آزادکاری یکی از بهترین راه‌ها برای کسانی هست که می‌خواهند برای خودشان کار کنند. فریلنسرها می‌توانند در آنِ واحد برای چند کارفرما کار کنند، از مهارت‌های مختلفشان برای پول درآوردن استفاده کنند. حتی زمان کاری ایشان نیز دست خودشان است و در هر موقع از روز که دوست دارند می‌توانند کار کنند.

به نظر ایده‌آل می‌آبد، درست است؟ به خصوص اگر فردی باشید که دوست ندارد زیاد با مردم سروکله بزند، پس، از کار کردن در محیط دلخواه خود لذت ببرید و از اینکه ابتکار عمل دست خودتان است، خرسند باشید چون این بهترین کار برای شماست.

مزایای آزادکاری

  • انعطاف‌پذیری بالا

در فریلنسینگ، می‌توانید زمان و مکان کار کردن خود را انتخاب کنید. اگر یک کارمند را در نظر بگیرید که باید شنبه تا پنج‌شنبه در محل کار خود حاضر باشد، از ساعت ۷ صبح تا ۲ بعد از ظهر در آنجا حضور داشته باشد و نتواند هر موقع بخواهد در کنار خانواده و دوستان خود باشد، می‌توانید یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های فریلنسر بودن را درک کنید.

می توانید ساعت ۹ صبح از خواب بیدار شوید، کار خود را شروع کنید و تا هر ساعتی که بخواهید، کار را ادامه دهید. در کنار این، می‌توانید مکان کار خود را انتخاب کنید، مثلا در پارک، کتابخانه یا هر جایی که دوست داشته باشید، می‌توانید روی پروژه کار کنید، حتی زمانی که به مسافرت می‌روید یا در حال گذراندن تعطیلات هستید!

  • ‌ اختیار عمل

هیچ اجباری نیست که روی پروژه‌ای خاص کار کنید. اگر پروژه را بررسی کردید و دیدید که برای شما سخت است که روی آن کار کنید یا کار کردن روی آن پروژه را به هر دلیلی دوست نداشتید، می‌توانید پروژه را قبول نکنید.

  • مستقل بودن

یکی از بهترین مزایای فریلنسینگ، مستقل بودن آن می‌باشد. در دنیای فریلنسینگ برعکس کارمندی، هر شخصی می‌تواند به صورت کاملاً آزادانه کار کند، به این معنی که هیچ مافوقی نیست که بخواهد دستور کارها را بدهد. رئیس یا مدیری وجود ندارد.

خودتان هستید و خودتان، به طور دلخواه کار می‌کنید، هر زمان که دوست داشته باشید، وقت استراحت برای خودتان تعیین می‌کنید. نیازی به مرخصی ندارید، هر وقت که بخواهید، می‌توانید به کارهای دیگرتان برسید یا مثلاً به مسافرت بروید.

  • ‌پیشرفت شغلی

در دنیای کارمندی، بیشتر افراد، به دنبال ارتقای شغلی هستند و دوست دارند که در کار خود پیشرفت کنند. اما در فریلنسینگ، می‌شود خیلی زود پیشرفت کرد، البته پیشرفت، تلاش زیادی را می طلبد، اما به هرحال با تلاش و پشتکار می توان پیشرفت زیادی داشت.

  • کنترل و مدیریت زمان

مدیریت زمان معمولاً کار دشواری است، خصوصاً وقتی که مشغله کاری زیاد باشد و وقت هم به مقدار کافی نباشد. همانگونه که در مورد اول به آن اشاره شد، مدیریت زمان کاملاً در دست شماست، زمان برای خوابیدن، مطالعه، کار، گردش و … .

فریلنسر

معایب فریلنسر

  • ‌پیدا کردن مشتری

این امکان همیشه وجود دارد که برای مدتی هیچ مشتری پیدا نکنید. هر چند که نمی‌توان بازار مناسب آن را در نظر نگرفت، اما مواردی وجود دارد که ممکن است برای مدتی هیچ درآمدی نداشته باشید.

  • عدم ثبات مالی

هیچ تضمینی وجود ندارد که شما همیشه درآمد ثابت و مطلوب خود را داشته باشید. بر خلاف کارمندی که معمولاً درآمد ماهیانه و سالیانه مشخصی دارد، در فریلنسینگ به هیچ وجه نمی‌توان روی اینکه چه مقدار درآمد خواهید داشت، حساب کرد.

امکان دارد اتومبیل یا وسیله مورد نیاز خود را، به صورت اقساط خریداری کرده باشید یا برای تهیه آنها، وام دریافت کرده باشید. به هیچ وجه نمی‌توانید روی درآمد خود حساب کنید. یعنی نمی‌توانید مشخص کنید که به طور مثال در ۶ ماه آینده این مقدار درآمد کسب می‌کنم، پس می‌توانم اقساط آنها را بپردازم.

  • کار زیاد و زمان کم

در برخی مواقع، امکان دارد هم‌زمان چند پروژه را تحویل بگیرید و زمان کافی هم برای انجام آنها داشته باشید. اما به دلیل مشکلاتی که ممکن است برایتان پیش بیاید، زمان زیادی را از دست بدهید، در این صورت تحویل دادن پروژه‌ها در موعد مقرر شده کار دشواری است.

اما در کارمندی به طور مشخص، یک سری وظایف از پیش تعیین‌شده وجود دارد و جز در بعضی موارد، نیازی نیست تا انرژی زیادی برای اتمام کارها، صرف شود و همچنین استرس تمام شدن آنها، کمتر است.

  • ‌ نداشتن ارتباطات دوستانه و اداری

یک فریلنسر، به تنهایی کارهای خود را انجام می‌دهد، در نتیجه در محل کار او (که می‌تواند منزل او باشد) هیچ روابط دوستانه و اداری وجود ندارد.اما برعکس در اداره‌ها و شرکت‌ها، معمولاً کارها به صورت گروهی انجام می‌شوند و در نتیجه روابط نزدیکی بین کارمندان برقرار است. رفت و آمدهایی که بین آنها صورت می‌گیرد، مطمئناً از لحاظ روحی کمک زیادی به آنها می‌کند.

بنابراین وقتی کار به صورت گروهی صورت بگیرد، معمولاً انزوای کمتری وجود دارد، برخلاف فریلنسینگ که امکان دارد فرد منزوی شود.

  • نبود مزایا

در فریلنسینگ معمولاً کارها به صورت مشخصی انجام می‌شوند و دستمزد از پیش تعیین شده‌ای نیز، به فریلنسر پرداخت می‌شود.اما کارمندان معمولاً مزایایی نیز دارند، مثلاً حقوق بازنشستگی، بیمه و … که این موارد برای فریلنسرها وجود ندارد.

 

  • امنیت شغلی پایین

طبق نکات ذکر شده در بالا، تضمینی بر وجود پروژه‌هایی برای کار کردن نمی باشد. در نتیجه در مقایسه با دیگر مشاغل امنیت شغلی پایینی دارد.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website