0
  • No products in the cart.
 

آموزش الکترونیکی چه موانع و چالش هایی دارد؟

آموزش الکترونیک

آموزش الکترونیکی چه موانع و چالش هایی دارد؟

آموزش الکترونیکی یا LMS شیوه ای از یادگیری است که اصول آن براساس فناوری اطلاعات و ارتباطات است و با به روز کردن منابع و محتوای خود می تواند نقش مهمی را در افزایش اطلاعات و کارایی افراد داشته باشد. این شیوه یادگیری یکی از تحولاتی است که توسط خود انسان در دنیای ما به وجود آمده است.  عوامل بسیاری می تواند مانع از مدیریت منابع آموزش الکترونیکی شود ، از جمله این عوامل، عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و … هستند. در ادامه برای آشنایی با این موانع و چالش ها با مجله توسعه دهندگان همراه باشید.

آموزش الکترونیک

در نرم افزار آموزش مجازی LMS ، آموزش الکترونیکی e-learning شیوه ای از یادگیری است که اصول آن براساس فناوری اطلاعات و ارتباطات است و با به روز کردن منابع و محتوای خود می تواند نقش مهمی را در افزایش اطلاعات و کارایی افراد داشته باشد. عوامل بسیاری می تواند مدیریت منابع موانع آموزش الکترونیکی شود که از جمله آن ها می توان به عوامل اقتصادی، عوامل فرهنگی و اجتماعی و … اشاره کرد. در این زمینه مهم ترین مشکل دانشجویان در دسترسی به منابع اطلاعاتی و نبودن کتابخانه ای است که از طریق آن بتوانند به اطلاعات جامع و به روز دست پیدا کنند و دانش خود را افزایش دهند.

همواره انتخاب یک نرم افزار یادگیری الکترونیکی خوب جهت بالا بردن کیفیت در یادگیری الکترونیکی و نیز برآورده کردن یادگیری الکترونیکی سریع مد نظر بوده است. اما همواره مسائل و موانع می توانند پیاده سازی و گسترش یادگیری الکترونیکی در مقطع آموزش عالی را با عدم موفقیت مواجه کنند.

 موانع و چالش های آموزش الکترونیکی چیست ؟

  1. برای راه اندازی هر پروژه ای موضوع اقتصاد بسیار پر اهمیت است.کمبود پشتیبانی مالی مناسب، از مهم ترین موانع مدیریت منابع آموزش الکترونیکی (e-learning) است.
  2. نبودن نرم افزارها و برنامه ریزی آموزشی مناسب از جمله مسائل عوامل آموزشی است.
  3. تهیه برنامه های آموزش الکترونیکی
  4. ضعف در طراحی منظم محتوای آموزشی (Educational Content)
  5. آموزش به دانشجویان در استفاده از رایانه
  6. تقسیم کار در سیستم آموزش الکترونیکی (e-learning System)
  7. عدم آموزش و تربیت نیروی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات و …
  8. امکان دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات با هزینه پایین (دسترسی به اینترنت و رایانه)، توانایی خانواده ها برای این که بتوانند تجهیزات الکترونیکی مناسب را برای دسترسی به اطلاعات فراهم کنند، کاهش هزینه های اولیه در دانشگاه ها، همکاری کردن بخش خصوصی در جهت سرمایه گذاری در زمینه آموزش الکترونیکی (e-learning) در آموزش عالی، ضعف در تامین هزینه هایی برای حفظ و نگهداری تجهیزات در دانشگاه ها و … نیز جز عوامل اقتصادی هستند.

بنابراین برای توسعه سیستم آموزش الکترونیکی lms پیشنهاد می شود که دسترسی به پهنای باند مورد نیاز گسترش یابد تا استفاده از اینترنت و شبکه در آموزش الکترونیکی آسان شود. هم چنین پشتیبانی های مالی مناسب و اطلاع رسانی در مورد آموزش الکترونیکی در جهت افزایش اطمینان و اعتماد افراد و ارائه محتوای با کیفیت منجر به توسعه هر چه بیش تر آموزش الکترونیکی می شود.

موانع موجود در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی

به طور کلی موانع در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی وجود دارند به شش دسته تقسیم می شوند:
1.  عوامل فنی و تکنولوژیکی
2.  عوامل اقتصادی
3.  عوامل فرهنگی و اجتماعی
4.  عوامل حقوقی و اداری
5.  عوامل راهبردی
6.  عوامل آموزش
هر یک از این عوامل از موانع موجود در مدیریت آموزش الکترونیکی به زیر مجموعه هایی تقسیم می شوند:

عامل فنی و تکنولوژیکی در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی

اکثر منابع و نرم افزار های e-learning که دارای استاندارد باشند به زبان انگلیسی هستند، ضعف در تولید نرم افزارهای e-learning در دانشگاه مجازی به زبان فارسی یکی از عوامل فنی به شمار می آید. از طرفی پایین بودن اطلاعات افراد در بهره گیری از فناوری اطلاعات نیز یکی دیگر از عوامل است.
پایین بودن سرعت اتصال اینترنت، ایجاد کتابخانه های الکترونیکی، ضعف در زیر ساخت های فناوری اطلاعات مثل رایانه و مخابرات، کم بودن نیروی کار متخصص در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز در این زمینه ذکر می شوند.

آموزش الکترونیک

عوامل فرهنگی و اجتماعی در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی

اگر مردم در جامعه احساس کنند که مهارتی دارای اهمیت نیست بدون شک به سراغ آن نمی روند. این که مردم نیاز به طرح های سیستم نرم افزار آموزش مجازی LMS را احساس نکنند منجر به عدم پیشرفت آموزش الکترونیکی می شود.
برخی از کارفرمایان به کارایی فارغ التحصیلان آموزش الکترونیکی اطمینان ندارند و ازآن ها در شغل های مختلف استفاده نمی کنند.
تغییر فرهنگ و نگرش جامعه و افراد در استفاده از فناوری اطلاعات و رایانه و نظارت بر آموزش الکترونیکی از طرف مسئولین فرهنگی جامعه از دیگر موانع و چالش های آموزش الکترونیکی به شمار می روند.

عوامل حقوقی و اداری در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی

در دنیای اینترنت همواره مشکلات امنیتی وجود دارد که ضعف امنیت الکترونیکی نیز بر مدیریت منابع اثرگذار است.
عدم وجود قانونی معین برای پشتیبانی از طرح هایی ابتکاری ارائه شده از سوی افراد و یا سازمان ها و عدم وجود حق مالکیت معنوی، منظور از حقوق مالکیت معنوی محترم شمردن پدید آورنده و حمایت از اثر اوست در این دسته قرار دارند.
آموزش الکترونیک

عوامل راهبردی در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی

در این بخش تشخیص ندادن افرادی که دارای سطح بالای آموزشی در زمینه آموزش الکترونیکی هستند یکی از موانع مهم در مدیریت منابع آموزش الکترونیکی به شمار می رود. هم چنین نبود برنامه ریزی های دقیق، ارائه نامناسب اولویت ها به افراد و نیز کمبود نیروی انسانی متخصص در زمینه فناوری اطلاعات مشکلاتی را در پی دارد.

اشاره به این نکته ضروری به نظر می رسد که یادگیری الکترونیکی تکامل یافته نوعی از آموزش به نام “آموزش از راه دور” است که قدمتی طولانی دارد. کار گروه هایی که در مراکز و موسسات عملی و دانشگاهی مسئول انتخاب نرم افزار یادگیری الکترونیکی هستند همواره پارامترهای متعددی را مدنظر قرار می دهند از جمله کیفیت در یادگیری الکترونیکی  و یادگیری الکترونیکی سریع.

آموزش الکترونیک

جامعه امروزی ما در حال رشد پیدا کردن در زمینه های گوناگونی است این تحول نه تنها در فناوری و ابزارها خلاصه نمی شود بلکه نحوه آموزش را نیز دچار تغییر کرده است. در دنیای امروزی افراد باید بتوانند اطلاعات، دانش و مهارت های لازم برای زندگی آسان و موفق را از طریق استفاده از منابع اطلاعاتی و ارتباطی متنوع به دست آورند. آموزش و یادگیری الکترونیکی یکی از تحولاتی است که توسط خود انسان در دنیای ما به وجود آمده است.

پدیدار شدن تکنولوژیهای جدید در حوزه ارتباطات و اطلاعات، سبب ظهور اصطلاحات و مفاهیم  جدیدی شده است. بطور مثال می توان به این مفاهیم اشاره کرد: تجارت الکترونیکی ، بانکداری الکترونیکی، کسب و کار الکترونیکی، نشر الکترونیکی، شهر الکترونیکی. از دیگر مفاهیم جدیدی که متعاقباً شکل گرفت اصطلاح  ” آموزش الکترونیکی یا یادگیری الکترونیکی”  می باشد که در حوزه تعلیم و تربیت مطرح شد و توجه زیادی را به خود جلب کرد.

نکته مهم این است  که یادگیری الکترونیکی تکامل یافته نوعی از آموزش به نام “آموزش از راه دور” است که قدمتی طولانی دارد. کار گروه هایی که در مراکز و موسسات عملی و دانشگاهی مسئول انتخاب نرم افزار یادگیری الکترونیکی هستند همواره پارامترهای متعددی از جمله کیفیت در یادگیری الکترونیکی  و یادگیری الکترونیکی سریع، را مدنظر خود قرار می دهند.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website