هاست چیست ؟
زمانی که شما قصد دارید یک وبسایت راهاندازی کنید و اطلاعات خود را در معرض دید همگان قرار دهید باید اطلاعات سایت شما در بستر اینترنت به صورت آنلاین و بر روی یک هاست قدرتمند قرار گیرد.
مفهوم دقیق هاست چیست
برای واضحتر شدن مفهوم هاست چیست باید به این نکته اشاره کنم هر کامپیوتری که دسترسی به اینترنت داشته باشد و اطلاعاتی نیز بر روی آن قرار گیرد که در دسترس کاربران دیگر باشند خود یک هاست تلقی میشود. ولی باید بدانید که هاست میزبانی از وبسایت، با یک کامپیوتر شخصی بسیار متفاوت است از این جهت که هاست میزبانی بر روی سرورهای قدرتمند با دسترسی به اینترنتهای بسیار پرسرعت و با پهنای باند قوی قرار دارد. ولی کامپیوترهای شخصی با استفاده از سختافزارهای به مراتب ضعیفتر و اینترنتهای بسیار محدودتر کار میکنند. پس استفاده از کامپیوترهای شخصی برای میزبانی از وب سایت ها عملا ممکن نخواهد بود.
انواع هاست میزبانی:
- هاست ابری
- هاست نامحدود
- هاست ویندوزی
- هاست لینوکسی
- هاست لوکال
- هاست ریسلری
هاست ابری چیست
در هاست ابری به جای استفاده از یک سرور به عنوان میزبان از چندین سرور به طور همزمان و موازی جهت میزبانی وبسایتها استفاده میشوند.
در این نوع از هاست به دلیل استفاده همزمان از چندین سرور و به اشتراکگذاری اطلاعات سایت روی تمامی سرورها پایداری فوقالعاده بالا رفته و زمان از دسترس خارج شدن سایتها به حتی به ۰ میرسد. متأسفانه بیشتر هاستینگهای داخلی با ادعای ارائه هاست ابری سرویسهای بیکیفیت و معمولی به مشتریان خود میفروشند که به هیچ عنوان از نظر فنی شباهتی با هاست ابری ندارد.
هاست نامحدود
احتمالاً از اسم این آن حدس بزنید که هاست نامحدود یعنی چی ولی اگر نمیدانید باید خدمت شما عرض کنیم هاست نامحدود یعنی فضای میزبانی که منابع آن اصطلاحاً آنقدر زیاد هستند که در هر صورت شما نتوانید در حد ماکزیمم از آنها استفاده کنید و به همین دلیل به آن هاست نامحدود میگویند.
هاست ویندوزی
اگر وبسایت شما با زبانهای برنامهنویسی asp و یا aspx برنامهنویسی شده باشد شما باید از هاست ویندوزی برای میزبانی سایتتان استفاده کنید.
هاست ویندوزی بر روی سیستمعامل ویندوز سرور راهاندازی شده و پاسخگوی نیاز وب سایتهایی است که از این نوع کدنویسی در طراحی آنها استفادهشده است.
هاست لینوکسی
بخش اعظم هاستینگها در دنیا به ارائه خدمات میزبانی وب بر پایه لینوکس میپردازند در این نوع از هاست ها از سیستمعامل لینوکس به عنوان میزبان استفاده شده و عمده سایتهایی که با زبان php کد شدهاند باید از این نوع هاست استفاده نمایند.
هاست لوکال
در بسیاری از مواقع برنامه نویسان و یا برای تست نیاز به هاستی هستش که از طریق IP ولید در دسترس نباشد و فقط خود ما باشیم که بتوانیم یک هاست واقعی را بر روی کامپیوتر خود شبیهسازی کنیم و نیازهای خودمان را موقتاً از طریق آن رفع کنیم و بعداً اگر نیاز بود میتوانید انتقال دهید.
اگر از وردپرس استفاده میکنید توصیه میکنیم آموزش انتقال وردپرس از لوکال هاست به هاست را هم مطالعه کنید.
هاست ریسلری
در نوع از هاست ها اگر هاستینگی قصد داشته باشد تا نمایندگی فروش هاست ارائه کند توسط کنترل پنل های Cpanel و یا دایرکت ادمین میتواند این کار را انجام دهد. این هاست برای وبسایتهای معمولی به منظور میزبانی کارایی ندارد و برای نمایندگان فروش طراحی شده است.
چگونه یک هاست مناسب بخریم؟
حالا که تا حدودی با مفاهیم هاست چیست آشنا شدید بهتر هستش در رابطه با چند مورد فنی و مهم که در هنگام خرید هاست باید به آنها توجه کنید اشارهکنم.
اول اینکه شما باید همیشه وبسایت خودتان را از نظر سیستم مدیریت محتوا و بعد قالب ارزیابی و انتخاب کنید.
چنانچه از CMS اختصاصی استفاده میکنید باید ببینید که کدنویسی وبسایت شما بر اساس چه زبانی انجامشده تا بتوانید انتخاب دقیق و درستی در رابطه با هاست خود داشته باشید.
اگر CMS وبسایت شما با زبان برنامهنویسی asp و یا aspx نوشته شده باشد هنگام انتخاب و خرید هاست باید هاستی را تهیه کنید که بر روی سرورهای ویندوزی راه اندازی شده باشد.
اگر وبسایت شما از سیستمهای مدیریت محتوای معروف و رایگان همچون وردپرس و یا جوملا و … استفاده میکند باید بدانید از آن جایی که این CMS ها توسط زبان برنامهنویسی php کدزنی شدهاند باید هاست میزبانی شما از نوع لینوکسی باشد.
اگر با اصطلاحات و مفاهیم بالا آشنا نیستید و اولین بار است که آنها را میشنوید توصیه میکنیم حتماً مقاله اسکریپت چیست را مطالعه کنید.
در این مرحله شما با آگاهی کافی از جمله هاست چیست شاید تمایل داشته باشید اقدام به خرید هاست مناسب خود کنید ولی دست نگه دارید تا چند نکته بسیار مهم دیگری هم که نیاز دارید مدنظر داشته باشید خدمت شما بگویم.
در هنگام انتخاب هاستینگ خود حتماً توجه کنید که از سایتی معتبر اقدام به خرید کنید و هرگز معیار انتخاب خودتان را ارزان بودن قرار ندهید چون در آیندهای نه چندان دور با تحمیل ضررهای زیاد باید با انتقال هاست خود به سرویس دهندهای دیگر تبعات این انتخاب بد را نیز متحمل بشوید.
از چه دیتاسنترهایی هاست تهیه کنیم؟
خوب حالا که با مفهوم هاست چیست و نحوه استفاده از آن آشنایی پیدا کردید شاید بخواهید خودتان یک سرور میزبانی داشته باشید، پس لزوم آگاهی در مورد دیتاسنترها بسیار حائز اهمیت است.
مورد بعدی میزبانی در دیتاسنتر موردنظر شماست، باید بدانید شرکتهای هاستینگ گزینههای متفاوتی را در هنگام انتخاب هاست پیش پا شما قرار خواهند داد.
از جمله میزبانی در دیتاسنترهای کشورهای مختلف با هزینههای متفاوت، چنانچه وبسایت شما دارای اطلاعات بسیار حساس و طبقه بندی شدهای هستش باید سعی کنید وبسایت خودتان را در دیتاسنترهای ایرانی و در داخل کشور میزبانی کنید.
اگر وبسایت شما دارای اطلاعات سازمانی و طبقه بندی شدهای نیست و صرفاً یک سایت شخصی و یا فروشگاهی است توصیه ما به شما استفاده از هاست های موجود بر روی سرورهای خارجی است.
بدلیل اینکه پهنای باند در این دیتاسنترها به مراتب بیشتر بوده و حتی نامحدود هستش و قیمت تمام شده ماهانه اینگونه هاست ها برای شما به شدت کمتر از هاست های ایرانی است.
اگر در هر زمان تصمیم گرفتید که وبسایت خودتان را بر روی سرورهای داخل کشور میزبانی کنید و سایت شما نیز در دستهی وب سایتهای حساس و مهم بود باید به یک نکته دیگر نیز توجه کنید آن هم امنیت فیزیکی دیتاسنتر مطبوع شماست.
در ایران دیتاسنترهای رسمی بسیار کمی وجود دارند که گزینههای انتخابی شما را محدود میکنند پس قبل پرداخت و اجاره هاست و یا سرور برای وب سایتتان حتماً قبل آن یک بازدید از محیط دیتاسنتر با هماهنگی قبلی داشته باشید تا از نظر لایههای امنیتی خیال شما تا حد زیادی راحت شود.
خوب امیدوارم این مقاله جای مبهمی برای تعریف دقیق عبارت هاست چیست برای شما باقی نگذاشته باشه و بتوانید با دیدی بازتر در انتخاب میزبان هاست وبسایت خود اقدام به خرید کنید.