0
  • No products in the cart.
 

CDN چیست و چگونه از حملات DDOS جلوگیری می کند

cdn

CDN چیست و چگونه از حملات DDOS جلوگیری می کند

تأثیر مثبت CDN با ایجاد لود به مراتب سریعتر وب‌سایت‌ها برای بازدیدکنندگان که از اصول اولیه‌ی تجربه‌ی کاربری لذت‌بخش یا UX مناسب برای کاربران است شناخته شده است، البته مزیت دیگر آن تأثیر چشم‌گیر در بهبود سئو سایت می‌باشد.

امنیت وب‌سایت نیز با استفاده از شبکه‌ی توزیع محتوای CDN افزایش می‌یابد، به دلیل اینکه شبکه‌های توزیع محتوا از Firewall های بسیار قدرتمندی بهره مند می‌باشند که در کمترین زمان حملات شناخته شده به سایت شما را تشخیص داده و آنها را دفع می‌کنند و اجازه نمی‌دهند به وب‌سایت شما هیچ‌گونه آسیبی برسد.

 

کاربرد واقعی CDN چیست ؟

خوب حالا اگر بخواهیم به طور شفاف بگوییم CDN چیست باید اینطور برای شما شرح بدهیم که اگر سرور وب‌سایت شما در کشور ایران باشد و یک بازدیدکننده‌ای از کشور آلمان بخواهد از وب‌سایت شما بازدید کند در حالت عادی و بدون استفاده از CDN شخص باید مستقیماً به وب‌سایت شما متصل گردد و به دلیل مسافت طولانی لود صفحات سایت برای آن شخص زمان بر خواهد بود.

ولی CDN برای آن ایجاد شد تا این مشکل را با توزیع محتوا بر روی سرورهای متعدد بر بستر اینترنت در کشورهای مختلف حل نماید.

حال اگر همان کاربر از کشور آلمان بخواهد از وب‌سایت شما بازدید کند CDN به طور اتوماتیک درخواست‌های ارسالی کاربر را این دفعه به جای فرستادن به سرور اصلی وب‌سایت شما به نزدیک‌ترین سرور محل زندگی کاربر یعنی کشور آلمان ارسال می‌کند و تمامی دیتاهای استاتیک از آنجا فراخوانی خواهد شد. نزدیکترین سرور به کاربر را Edge Server یا همان سرور لبه می نامند.

امیداورم تا اینجای کار مفهوم CDN چیست و کاربردش برای شما مشخص شده باشد اگر هنوز دقیق متوجه نشده اید ادامه آموزش را بخوانید.

تمامی اطلاعات و محتوای استاتیک وب‌سایت از جمله فایل‌های CSS، javascripty، video، pdf از شبکه توزیع محتوا CDN فراخوانی می‌شوند و فقط فایل‌های داینامیک و قابل تغییر مانند صفحات HTML و متون از سرور اصلی وب‌سایت شما برگزاری خواهند شد

همین امر علاوه بر کاهش لود تنبل و افزایش سرعت وب‌سایت تأثیر چشم‌گیری در کاهش پهنای باند هاست لینوکس و یا سرور میزبانی شما داشته و هزینه‌های شما را به شدت کاهش می‌دهد.

تغییرات سرعت و لود وب‌سایت ممکن است برای کسانی که در کشورهای آلمان، فرانسه، امریکا باشند به دلیل قرارگیری سرورهای اکثر وب‌سایت‌های ایرانی در این لوکیشن ها محسوس نباشد، ولی به دلیل اینکه اکثر بازدیدکنندگان وب‌سایت‌های داخلی از کشور ایران هستند استفاده از CDN می‌تواند تفاوت قابل توجه ای در سرعت وب‌سایت ایجاد کند.

بعد از استفاده و پیاده‌سازی سیستم توزیع محتوای CDN بر روی وب‌سایت خود، توسط ابزارهای آنلاین همچون pingdom و gtmetrix می‌توانید سرعت سایت خود را دوباره موردسنجش قرارداده و تأثیر آن را ارزیابی کنید.

 

مزایای کلی استفاده از CDN چیست؟

به طور خلاصه مزایای استفاده از سیستم توزیع محتوای به شرح زیر می‌باشد:

  • سرعت بیشتر وب‌سایت و افزایش رضایت بازدیدکنندگان (ux مناسب‌تر)
  • بهبود وضعیت سئو وب‌سایت برای موتورهای جستجو
  • کسب رتبه بالاتر در نتایج جستجوی گوگل
  • کاهش مصرف پهنای باند و ترافیک هاست و یا سرور
  • محبوبیت وب‌سایت و افزایش تعداد صفحات بررسی شده در روز توسط روبات‌های گوگل
  • پیاده‌سازی بسیار آسان بر روی انواع سیستم‌های مدیریت محتوا از جمله وردپرس و …
  • لود بهتر تصاویر وب سایت برای کاربران
  • افزایش امنیت وب سایت توسط مخفی سازی اطلاعات سرور اصلی

تنها مشکل استفاده از CDN آن است که معمولاً رایگان نبوده و برای استفاده از آن باید هزینه ماهانه پرداخت شود و از شرکت های معتبر اقدام به خرید CDN کنید.

در حال حاضر هیچ شرکتی معتبری در ایران سرویس CDN پیشرفته ارائه نمی‌دهد و معروف‌ترین و شناخته شده ترین نمونه‌های خارجی آن عبارت‌اند از maxcdn و Amazon Cloudfront که در میان آن‌ها بهترین شرایط هزینه‌ای را MaxCDN دارد البته سایت cloudflare خدمات رایگان CDN با محدودیت‌های مشخص نیز ارائه می‌کند که می‌توانید از آن استفاده کنید.

همان‌طور که در عکس زیر مشاهده می‌کنید وب سایتی که از CDN برای پاسخ‌دهی به درخواست‌ها استفاده می‌کند از سرورهای مختلفی به نسبت وب سایتی که به صورت مستقیم به درخواست پاسخ می‌دهد استفاده می‌کند و همین امر باعث ایجاد تفاوت چشمگیر در سرعت لود وب‌سایت‌ها می‌شود.

CDN چگونه باعث افزایش امنیت سایت می‌شود؟

روش کار در شبکه CDN به این صورت می‌باشد که موقع استفاده از این سرویس‌ها به شما دو آدرس سرور DNS داده خواهد شد که توسط آن‌ها شما می‌توانید دامنه خود را ست کنید و از این لحظه به بعد آی پی قابل مشاهده برای کاربران آی پی سرورهای DNS شبکه CDN می‌باشد.

معمولاً هکرها برای Down کردن وب‌سایت‌ها توسط حملات DDOS درخواست‌های بسیاری زیادی را در هر ثانیه به سمت سرور میزبانی ارسال می‌کنند که عموماً روش استفاده هم استفاده از آدرس IP سرور هدف می‌باشد. حالا در این حالت آی پی سرور به دلیل قرارگیری پشت شبکه CDN قابل دسترس نبوده و حملات هکر به سمت آی پی CDN برای هکر هیچ دستاوردی نخواهد داشت.

در سرویس‌های غیر رایگان CND به محض ورود کاربران و یا ارسال پکت ها ابتدا آی‌پی‌های مشکوک بررسی شده و در صورت بروز هرگونه حمله‌ای تمامی پکت ها   خواهند شد و آی پی کاربر مسدود خواهد شد Reject

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website