0
  • No products in the cart.
 

چگونه وقتی فشار کاری زیاد می شود، محیط کاری سالمی را ایجاد کنیم؟

هلدینگ توسعه دهندگان | آموزش مجازی | اخذ ایزو | طراحی سایت > مجله توسعه دهندگان  > انگیزشی و موفقیت  > چگونه وقتی فشار کاری زیاد می شود، محیط کاری سالمی را ایجاد کنیم؟
محیط کاری سالم

چگونه وقتی فشار کاری زیاد می شود، محیط کاری سالمی را ایجاد کنیم؟

تقریبا تمام شغل های مهم، فشار بالایی به کارمندان وارد می کنند. اما نباید استرس کاری و فشار بالا در محیط کار را با هم اشتباه گرفت. پس بهتر است قبل از هر چیزی نگاهی به تعریف هر یک و تفاوت های این دو با هم بیندازیم. در ادامه با مجله توسعه دهندگان همراه باشید.

فشار:
طبق قانون یرکس-دادسون، مقدار معقولی از فشار کاری، از بی انگیزگی کارمندان جلوگیری میکند. وقتی کارمندان شما تحت فشار قرار میگیرند؛ انگیزه پیدا میکنند که بیشتر کار کنند و بهترین نتیجه را ارائه دهند. فشار یک جور فوریت برای کارمندان ایجاد میکند که کار در زمان سریع تر به اتمام برسد. این قانون میگوید که مقدار معقولی از فشار؛ به تیم شما کمک میکند تا متمرکز و خلاق باقی بمانند.

اگر فشار وارده بیش از حد کم باشد؛ احتمال اینکه کارمندان کارهایشان را به تعویق بیندازند؛ نتوانند روی کارهایی که در دست دارند تمرکز کنند و یا احساس بیهودگی داشته باشند؛ بیشتر میشود. اما بیشتر بودن سطح فشار از حد معمول هم میتواند احساس هیجان؛ اضطراب و استرس در افراد ایجاد کند.

استرس:
استرس ناشی از فشار بیش از حد است. اینکه گاهی اوقات احساس استرس داشته باشید؛ طبیعی است. مثلا وقتی که به تحویل یک پروژه نزدیک میشوید یا تغییرات در روند کاریتان در آخرین لحظه. این استرس های گاه و بیگاه و کوچک را با کارهایی مثل ورزش کردن و زود خوابیدن میتوانید مدیریت کنید.

اما زمانی که به صورت پیوسته استرس داشته باشید؛ ممکن است سلامتی شما و بهره وری شرکت به خطر بیفتد. استرس مداوم یا استرس مزمن، احتمالا نشانه های فیزیکی زیر را هم همراه دارد:

کم بودن سطح انرژی و خستگی شدید
سردرد
بیخوابی و یا سخت به خواب رفتن
ناراحتی معده، یبوست، اسهال و حالت تهوع
درد و کوفتگی در عضلات
درد در قفسه سینه و تپش قلب

نشانه های خلقی:

سرخوردگی، تحریک پذیری، خشم و نوسانات خلقی
ناهنجاری های اجتماعی
ناتوانی در آرامش داشتن
احساسات منفی مثل کمبود اعتماد به نفس، خشم، افسردگی و احساس تنهایی
طبق گزارش اخیر موسسات تحقیقاتی، 77٪ افراد به طور منظم علائم فیزیکی ناشی از استرس و 73٪ به طور منظم علائم روانی را تجربه می کنند. استرس مزمن برای سلامت جسمی، احساسی و روانی تیم شما مضر است و می تواند منجر به فرسودگی شغلی شود. بر اساس گزارش تیم بازاریابی هاروارد، از هر پنج کارمند فعال، یک نفر در معرض خطر فرسودگی است.

دلایل ایجاد استرس در محیط کار:
عوامل زیادی ممکن است باعث ایجاد استرس در محیط کار شوند. این هنر شما به عنوان مدیر است که بتوانید این عوامل را که به بهره وری شرکت و سلامت کارمندان آسیب میزند را پیدا کنید.

عوامل زیر میتواند باعث ایجاد استرس در محیط کار شود:

شرایط کاری سخت
مدیریت ضعیف
ساعات کاری طولانی
حجم کاری زیاد
انتظارات و مسئولیت های تعریف نشده
تنش بین اعضای تیم
عدم همکاری تیم
عدم حمایت از کارمندان
سطح پایین اعتماد بین اعضا
البته احتمالا همه اعضای تیمتان درگیر استرس نیستند؛ ولی اگر به وضعیت افرادی که استرس دارند رسیدگی نکنید؛ احتمالا به زودی بسیاری از اعضا درگیر آن میشوند؛ چرا که استرس یک بیماری مسری است.

تاثیر قابل توجه استرس در کار:

مطالعه موسسه سلامت روان آمریکا در مورد محل کار نشان داد که 33 درصد از پاسخ دهندگان به دلیل استرس شغلی موقعیت شغلی خود را از دست داده اند.

به گفته این موسسه آمریکایی، هزینه های مربوط به استرس در ایالات متحده بیش از 300 میلیارد دلار در سال است. این مقدار شامل هزینه های حوادث مرتبط با استرس مثل بی نظمی بیمار، گردش مالی کارکنان، کاهش بهره وری و هزینه های مستقیم پزشکی، حقوقی و بیمه می شود.

علاوه بر این، کارکنانی که تحت استرس درازمدت قرار می گیرند کمتر دارای انگیزه و کمتر وفادار به تیم و شرکت خود هستند. مدیرانی که می خواهند اعضای تیم خود را سالم، شاد و سازنده در کار نگه دارند؛ باید مدیریت استرس را یک اولویت جدی قرار دهند.

مدیران چطور میتوانند استرس را کاهش دهند؟

اگرچه برخی از استرس های مربوط به کار اجتناب ناپذیر است؛ اما مدیران باید اقدامات لازم را انجام دهند و یک برنامه پیشگیرانه برای کاهش استرس های کاری در محل کارشان ایجاد کنند.

محیط کاری سالم

محیط کاری:
بیشتر ساعات روز کارمندان در محیط کاری و دفتر میگذرد و به همین خاطر محیط کاری میتواند اثر بسزایی در کاهش و مدیریت استرس داشته باشد. مطالعات اخیر که توسط جولیت هاسارد و تام کاکس از کالج Birkbeck انجام شده نشان میدهد محیط فیزیکی محل کار تاثیر قابل اندازه گیری بر سلامت و رفتار کارکنان دارد.

گزارش می گوید که سر و صدای اضافی و دسترسی محدود به نور طبیعی می تواند به طور مستقیم استرس کارکنان را افزایش دهد. فضای تنگ، کثیف، مرده و هرچیزی که فضای اداری را غیر دلپذیر میکند؛ باعث تندخویی تیم میشود.

اطمینان حاصل کنید که تیمتان فضای زیادی برای کار دارند و دفتر پاک و تمیز نگه داشته میشود. مزایای دیگر مانند منطقه خلوت، جای پارک راحت، جایی برای تهیه و خوردن غذا و دکور شیک اختیاری هستند، اما باعث رضایت بیشتر کارکنان شما از محیط کاری میشوند.

طبیعت را به داخل دفتر بیاورید:
همواره تعدادی از ترکیبات شیمیایی تند توسط مصنوعات مصنوعی در دفتر شما منتشر می شوند. یکی از رایج ترین ترکیبات فرمالدئید است که می تواند چشم، بینی و گلو را تحریک کند. سوزش چشم و آسیب به دستگاه تنفسی فوقانی شایع ترین علائم گزارش شده از افرادی است که در معرض سموم فرمالدئید قرار گرفته اند. این ماده شیمیایی می تواند سردرد هم ایجاد کند که خودش استرس را در محل کار تشدید می کند.

گیاهان آپارتمانی راه حل ساده و مقرون به صرفه ای برای این مشکلات هستند. گیاهان هوای دفتر را پاک می کنند و ترکیبات آلی مضر را از بین میبرند. یک گیاه قوی انتخاب کنید که می تواند آخر هفته را بدون آب دوام بیاورد. از گیاهانی استفاده کنید که آلرژی زا نباشند.

به افراد حس ارزشمندی بدهید:
مردم میخواهند بدانند که کارشان خوب است. وقتی کارکنانتان احساس می کنند کارشان ارزش دارد، بهتر و راحتتر میتوانند با فشارهایی که در محیط کار وجود دارد کنار بیایند. با تیمتان ارتباط برقرار کنید و درباره کارهایی که انجام میدهند با آنها صحبت کنید.

انعطاف پذیری:
ارائه یک برنامه کاری منعطف تر، تعادل کار و زندگی تیم شما را بهبود می بخشد و به کاهش فشار بر اعضای تیم کمک می کند. اقدامات ساده ای وجود دارد که می توانید برای ارتقاء حس خوشبختی اعضای تیم خود انجام دهید. به عنوان مثال، اجازه دادن به والدین برای اینکه زودتر بروند و بچه ها را از مدرسه بیاورند. ارائه امکان کار کردن از خانه گاهی اوقات می تواند تفاوت زیادی در استرس کارمندانتان ایجاد کند.

موقعیت شغلی را دقیق تعریف کنید:
اگر نقش هر فرد دقیق تعریف نشده باشد؛ سردرگمی، افزایش حجم کار، ناامنی شغلی و درگیری در تیم ایجاد می شود. زمانی که هر عضو تیم بداند که نقش و مسئولیت هایش در شرکت چیست، می تواند با هدف کار کند و سهم خود در موفقیت تیم را ایفا کنند. نقش شغلی تعریف شده به ایجاد مسیر برای پیشرفت حرفه ای کمک زیادی میکند.

ارتباطات:
محیط کاری که در آن همه به صحبت کردن و رابطه با سایر اعضای تیم تشویق شوند،ایجاد کنید. زمانی که افراد بتوانند با خیال راحت در مورداحساسات، مشکلات و افکارشان صحبت کنند و از برقرار کردن ارتباط با سایر افراد لذت ببرند؛بدون شک استرس کمتری خواهند داشت.

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website