5 اشتباه امنیتی که هم اکنون در حال انجام آن ها هستیم
شما اشتباهات امنیتی ای می کنید که خود و خانواده تان را به دردسر می اندازید اما حتی متوجه آن ها نیستید. در این عصر دیجیتال که همه چیز از درب گاراژتان تا لپ تاپ، تبلت، تلفن هوشمند، چراغتان به اینترنت متصل هستند، شما در معرض خطر هک شدن قرار دارید. جنایتکاران از سرتاسر دنیا می توانند از راه دور به خانه شما دسترسی پیدا کنند. آن ها با دسترسی به وب کم شما می توانند خانواده شما را تماشا کنند. آن ها می توانند از راه دور قفل های خانه شما را باز کنند و وقتی در خانه نیستید وارد خانه شما شوند. هکرها می توانند به مکالمات شما گوش دهند و موقعیت مکانی شما را بر روی نقشه مشاهده کنند. آن ها از هزاران مایل دورتر از شما یا از خانه کناریتان می توانند ببینند چه رمزی را تایپ می کنید، بنابراین آن ها می توانند به حساب های بانکی شما یا کارت های اعتباریتان دسترسی پیدا کنند. اینترنت دنیا را تغییر داده است، البته به خوبی. اما شما می بایست از خانواده، پول و آی دی تان مواظبت کنید. درباره هر یک از وسایلتان که به اینترنت متصل است، فکر کنید و مطمئن شوید که امکان دسترسی هکرها به آن ها تا حد امکان دشوار است.
- وب کم: وب کم ها دنیا را تغییر داده اند. به عنوان مثال، شما می توانید خانواده و دوستانتان را در سرتا سر کشور و دنیا مشاهده کنید. شما می توانید از فیس تایم، اسکایپ، فیس بوک لایو و برنامه های دیگر برای برقراری مکالمه تصویری با خانواده تان، استفاده کنید. آیا یک دهه پیش می توانستید تصور کنید که بتوانید با بچه هایتان در مدرسه ای دور یا در خدمت سربازی به صورت چهره به چهره صحبت کنید؟ و این واقعاً شگفت انگیز است که اکنون می توانید این کار را انجام دهید. اما البته، هکرها، جنایتکاران و مجرمان از وب کم ها استفاده می کنند تا بچه ها، نوه ها و شما را هنگامی که در حال انجام امور خصوصی زندگیتان هستید، تماشا کنند. در اینجا دو نکته هست که شما می بایست حتماً به آن ها عمل کنید. اول، کمی از تکنولوژی فاصله بگیرید و تکه ای نوار چسب بر روی وب کمتان بچسبانید، مثل زمانیکه دوربین لپ تاپتان را می بندید تا دیگر از آن استفاده نکنید. این کلکی ساده است اما هکرها را از خانه و خانواده شما دور نگه می دارد. دوم، اطمینان حاصل کنید که از نرم افزارهای رایگانی استفاده می کنید که هنگامی که کسی تلاش می کند از دور به وب کمتان دسترسی پیدا کند، به شما هشدار می دهد. اگر کاربر ویندوز هستید Who Stalks My Cam را نصب کنید. این برنامه به محض اینکه کسی تلاش کند به وب کمتان دسترسی پیدا کند، به شما هشدار می دهد.
- اکو آمازون: اکو آمازون و وسایل دیگری نظیر گوگل هوم روش اتصال ما به اینترنت را واقعاً تغییر داده اند. ایده هر دو آن ها به هم شبیه است. شما وسیله کوچکی دارید که همیشه به حرف شما گوش می دهد، برای مثال، وقتی که به کمک احتیاج دارید فقط کافی است از الکسا آمازون سوال بپرسید. «الکسا، آیا مک دونالد هنوز باز است؟ الکسا، آیا می توانی موسیقی مورد علاقه مادر را اجرا کنی؟» شما می توانید از اکو برای کارهای خیلی بیشتری استفاده کنید. شما می توانید فقط با صحبت کردن وسایل خانه هوشمندتان را کنترل کنید و خرید اینترنتی انجام دهید که خرید صوتی نامیده می شود. اگر یکی از اولین اعضای آمازون هستید می توانید محصولاتی را سفارش دهید یا چیزهایی را که همیشه استفاده می کنید را دوباره سفارش دهید. هنگامی که از خرید صوتیتان استفاده نمی کنید، اطمینان حاصل کنید که آن را باز نگذاشته اید. به این روش می توانید خرید صوتیتان را ببندید: تنظیمات > خرید صوتی > خاموش کردن خرید صوتی. همچنین می توانید از رمزی استفاده کنید که به هنگام خرید از آمازون با صدای بلند آن را به الکسا بگویید.
- وارد شده (سایند این): اگر شما هم مثل بسیاری از افراد دیگر باشید، در روز بارها به حساب فیس بوک خود سر می زنید. این اتفاق برای گوگل پلاس، توئیتر و حساب های رسانه های اجتماعی دیگر و اپلیکیشن هایتان نیز رخ می دهد. بسیاری از مواقع به دلیل اینکه حسابتان باز بوده است دیگر لاگ این نمی کنید. که این امر شما را در معرض خطر هک شدن قرار می دهد. اطمینان حاصل کنید که شما تنها کسی هستید که وارد حسابتان می شود. آیا می دانید که می توانید فعالیت های اخیر را بررسی کنید تا بفهمید آیا شخص دیگری به حساب شما وارد شده است یا نه؟ به این ترتیب می توانید عمل کنید. در فیس بوک بر روی پیکان رو به پایین بالا سمت راست کلیک کنید > activity log > فیلترها
در توئیتر اگر از لپ تاپ یا کامپیوتر خانگی استفاده می کنید به analytics.twitter.com بروید > توئییت ها را انتخاب کنید. اگر از اپلیکیشن توئیتر بر روی اندروید و آی فون استفاده می کنید روی آیکن analytics در توئیت هایتان کلیک کنید.
- اپلیکیشن ها: آیا همه هشدارهای ریز و درشتی که به هنگام نصب کردن اپلیکیشن برایتان ارسال می شود را می خوانید؟ اگر شبیه بسیاری از افراد باشید، به احتمال زیاد فقط روی آن پرسش های امنیتی کلیک می کنید. ممکن است به اپلیکیشنی برای دنبال کردن موقعیت مکانیتان اجازه بدهید و خودتان را به خطر بیندازید. خوشبختانه می توانید اپلیکیشن هایتان را بررسی کنید و ببینید که آیا به آن ها اجازه دسترسی داده اید یا نه. شما دستورهای اجازه داده شده در آی فونتان یا تلفن اندرویدیتان را می توانید ببینید. در بسیاری از گوشی های اندرویدی به این روش می توانید اجازه ها را ببینید: تنظیمات > اپلیکیشن ها > اجازه ها.
- به روزرسانی های امنیتی: خبر خوب درباره سیستم عامل های جدید این است که آن ها مدام از شما می خواهند تنظیمات امنیتی خود را به روزرسانی کنید. اطمینان حاصل کنید که به این نوع برنامه ها اجازه فعالیت داده اید زیرا این برنامه ها اغلب شما را در برابر تهدیدهای بالقوه مصون نگه می دارند.
برای بررسی اینکه آیا آخرین نسخه ویندوز 10 را دارید یا نه، می توانید برای مثال بر روی دکمه شروع (آیکونی که در گوشه پایین سمت چپ قرار دارد) کلیک کنید > تنظیمات > به روزرسانی و امنیت > بررسی به روزرسانی ها
تهیه شده توسط تیم R&D تدسا