0
  • No products in the cart.
 

تحقیقات حاکی از آنند که نهنگ های قاتل می توانند از انسان تقلید کنند.

هلدینگ توسعه دهندگان | آموزش مجازی | اخذ ایزو | طراحی سایت > مجله توسعه دهندگان  > تحقیقات حاکی از آنند که نهنگ های قاتل می توانند از انسان تقلید کنند.
نهنگ قاتل و تقلید از انسان

تحقیقات حاکی از آنند که نهنگ های قاتل می توانند از انسان تقلید کنند.

تحقیقات نشان داده اند که نهنگ های قاتل قادرند کلماتی نظیر «سلام» و «خدانگهدار» و همچنین صدای نهنگ های دیگر را تقلید کنند.

صدای بسیار بلند، ترسناک و واضحی که اسمی به نام «امی» را صدا می کند، قابل تشخیص است. اما این فریاد انسان نیست – این صدای یک نهنگ قاتل به نام «ویکی» است.

تحقیقات جدید نشان می دهند که اورکاها قادرند صدای انسان را تقلید کنند، در بعضی موارد با اولین تلاش می توانند کلماتی نظیر «سلام، یک، دو» و  «خدانگهدار» را بگویند. این تحقیقات همچنین نشان می دهند که این مخلوقات قادرند صدای ناآشنای نهنگ های دیگر و حتی صدای «پوف» را تقلید کنند.

دانشمندان می گویند این اکتشاف به افروختن چراغی بر سر راه فهمیدن اینکه چطور گونه های متفاوت نهنگ های قاتل صداهای متمایز و قابل تشخیصی دارند، کمک کرده و به عمق معنای این ایده که این صداها نتیجه تقلید نهنگ ها از همدیگر است، می افزاید. این مخلوقات هم اکنون به دلیل توانایی تقلید حرکات اورکاهای دیگر شناخته شده هستند، برخی گزارش ها نیز حاکی از آنند که آن ها قادرند صدای دلفین ها و شیرهای دریایی را تقلید کنند.

جوزف کال، استاد رشته مطالعات تکاملی مغز در دانشگاه سنت اندرو و همکار این تحقیق گفت: ما می خواستیم ببینیم نهنگ های قاتل تا چه اندازه قادرند به تقلید صداها بپردازند، ما فکر کردیم چیزی که واقعاً می تواند متقاعد کننده باشد این است که آن ها را با مجموعه جدیدی از حرکات و صداها روبرو کنیم –  و در این مورد «سلام» کلمه ای نیست که نهنگ قاتل بخواهد بگوید.

«ویکی» اولین حیوانی نیست که قادر است صداهای انسان را تولید کند: دلفین ها، فیل ها، اورانگوتان ها و حتی نهنگ های بلغاری همگی در حال تقلید اصوات ما مشاهده شده اند، که نشان دهنده این است که آن ها از گستره وسیعی از مکانیسم ها برای انجام این کار استفاده می کنند. ناک، نهنگ بلغاری، به روش جدیدی از حفره های بینی اش استفاده می کند، در حالیکه کوشیک، فیل هندی خرطومش را به داخل دهانش جمع می کند تا کلمات کره ای از قبیل «سلام» تا «بشین» و «نه» را ادا کند.

اما محققان می گویند تنها تعداد اندکی از حیوانات قادرند صدای انسان را با استفاده از مغز و دستگاه صوتی تقلید کنند.

کال گفت: همین امر این موضوع را چشمگیرتر می کند – با وجود اینکه ساخت شناسی واژگانی اورکاها بسیار دشوار است اما موضوع این است که آن ها می توانند صدای گونه های دیگر، در این مورد صدای انسان، را تقلید کنند.

وی افزود «ما هیچ مدرکی نداریم که نشان دهد آن ها می دانند «سلامشان»به چه معنا است».

محققان از موسساتی در آلمان، انگلستان، اسپانیا و شیلی در مجله ساینس درباره چگونگی انجام جدیدترین تحقیقاتشان بر روی ویکی، نهنگ 14 ساله ماده ای که در آکواریومی در فرانسه زندگی می کند، توضیح دادند. قبلاً به او آموزش داده شده بود که صدای اورکاهای دیگر را تقلید کند.

پس از اینکه ویکی دستور «تقلید کردن» را یادگرفت، به او آموزش داده شد صدای آشنای موانا، فرزند سه ساله اش را تقلید کند.

سپس ویکی در معرض صدای 5 اورکایی که قبلاً هرگز نشنیده بود نظیر صداهایی شبیه غژغژ کردن در و پوف قرار گرفت.

در نهایت ویکی در معرض صدای انسانی که صدای اورکاها را در می آورد و همچنین شش کلمه «سلام»، «امی»، «ها ها»، «یک»، «دو» و «خدانگهدار» قرار گرفت.

موفقیت ویکی در این مطالعه، ابتدا توسط دو معلمش بررسی شد و سپس توسط 6 داور مستقلی که بدون اطلاع از اینکه صداها مربوط به کیست، آن ها را با صدای انسان مقایسه کردند، تائید شد.

تیم پس از انجام 17 آزمایش به این نتیجه رسید که ویکی اغلب قادر بود صداهایی از قبیل صدای انسان و صدای اورکاها و همچنین صداهای جدید را به سرعت تقلید کند. علاوه بر آن، تقلید از دو صوت انسان و همه صداهای اورکایی که انسان تولید کرده بود، در اولین تلاش موفقیت آمیز بود. همچنین در آزمایش های بعدی تنها صدای انسانی – سلام – در بیشتر از 50% موارد به درستی تقلید شد.

کال با اشاره به بررسی بیشتر این ایده گفت: هم اکنون ما اولین شواهد مبنی بر اینکه نهنگ های قاتل قادرند با استفاده از سیستم صوتیشان صداها را یادبگیرند را یافته ایم و این مطالعه می تواند پایه ای برای مطالعه اصواتی که در حیات وحش می شنویم، باشد.

تهیه شده توسط تیم R&D تدسا

منبع: The Guardian

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website