آپدیت سریع لینوکس centos
لینوکس بر خلاف ویندوز به دلیل متنباز بودن دارای آپدیتهای سریعتر و مطمئنتری است به طوری که با آپدیت لینوکس centos به صورت دورهای و مرتب ریسک خطرات امنیتی بر روی سرور شما تا حد قابل قبولی کاهش مییابد.
در لینوکس برنامهها بدین شکل کار میکنند که شما هنگام نصب یک برنامه نیازی به نصب پکیجهای اضافی همراه با برنامه ندارید برای مثال شما زمانی که در ویندوز برنامه فتوشاپ را نصب میکنید همراه آن کتابخانههای بیشماری را باید نصب کنید ولی سیستم عملکرد لینوکس بدین شکل نیست تمامی برنامهها از کتابخانه مرجع لینوکس برای اجرا شدن استفاده میکنند بدین معنی که اگر شما فقط کتابخانهها را آپدیت کنید عملاً تمامی برنامههای شما امن میشوند و این یک مکانیزم فوقالعاده برای لینوکس محسوب میشود.
نحوه آپدیت لینوکس centos توسط دستور آپدیت در لینوکس
این آموزش صرفاً با دسترسی مدیر سرور یعنی یوزر Root قابل اجرا میباشد. برای شروع مراحل آپدیت لینوکس کافی است ابتدا نرمافزار putty را دانلود کنید و با واردکردن اطلاعات سرور شامل آی پی، یوزر و پسورد به سرور خود لاگین نمایید.
حالا دستور آپدیت در لینوکس که در زیر آمده را درون محیط ssh اجرا میکنیم.
توسط دستور بالا لینوکس ابتدا با رجوع به مخازن نرمافزاری خود، ورژن های کنونی نرمافزارهای نصب شده بر روی سرور را با آخرین ورژن موجود در مخزن مقایسه کرده و در صورت وجود آپدیت جدید پکیج مربوطه را به آخرین نسخه بروز رسانی میکند.
پس از بررسی پکیجها و آمادهسازی برای آپدیت لینوکس centos پیغامی برای شما ظاهر میشود که اجازه بروز رسانی را از شما سؤال خواهد کرد با زدن دکمهی y مراحل آپدیت لینوکس آغاز شده و بسته به سرعت دانلود سرور شما بعد از سپری شدن چند دقیقه عملیات ارتقا به پایان میرسد.
اگر به هر دلیلی با خطا در حین بروز رسانی لینوکس مواجه شدید کافی است دستور زیر را یکبار اجرا کنید، این دستور ارورهایی که ممکن است در حین آپدیت لینوکس در زمانهای گذشته ایجاد شده باشند را به طور کامل حذف میکند.
خوب تقریباً مراحل آپدیت لینوکس centos به پایان رسید و توصیه میکنیم اگر برای شما مشکلی ایجاد نمیشود یکبار سرور خود را به منظور ثبت تغییرات در آپدیت کرنل لینوکس توسط دستور زیر ریبوت نمایید.
توسط مراحل بالا فقط پکیجهایی بر روی سرور شما بروز رسانی خواهند شد که در مخزن لینوکس تعریف شده باشند و از طریق همین مخزن در گذشته نصب شده باشند، یعنی اگر برنامه و یا پکیج خاصی را به صورت دستی و یا از طریق سورس بر روی لینوکس نصب کرده باشید باید برای ارتقا آنان به همان شیوه نصب عمل کنید.