0
  • No products in the cart.

بزرگ ترین بانک های دنیا

در این نوشتار از مجله توسعه دهندگان به معرفی ۱۵ مورد از بزرگ ترین بانک های دنیا می پردازیم که به عنوان غول های بانکی جهان شناخته می شوند. سوددهی و نقدینگی یک بانک به میزان دارایی‌های آن بستگی دارد. دارایی‌ها در تعیین اندازه و قدرت یک بانک نقشی قابل توجه ایفا می‌کنند.

دارایی‌ها میزان ثروت و ارزش یک بانک را نشان می‌دهند که می‌توانند به صورت ثروت نقدی یا املاکی باشند که متعلق به بانک هستند و می‌توانند به ثروت نقدی تبدیل شوند. دارایی‌ها به دو بخش تقسیم می‌شوند؛ دارایی‌های جاری و دارایی‌های غیرجاری یا بلندمدت. معادله‌ی اساسی حسابداری برای محاسبه‌ی دارایی به صورت روبه‌رو عمل می‌کند: دارایی = بدهی + حقوق مالکانه‌یسهامداران (سرمایه). رتبه‌بندی بانک‌ها بر اساس ارزش دارایی‌های آن‌ها انجام می‌شود.

مطلب مرتبط: ثروتمندان چگونه پول خود را مخفی می کنند.

آشنایی با بزرگ ترین بانک های دنیا

در ادامه ۴ بزرگترین بانک جهان به تفصیل معرفی می شوند و سپس فهرست ۱۵ بزرگترین بانک جهان آورده می شود.

۱. بانک صنعتی و بازرگانی چین (ICBC)

بانک صنعتی و بازرگانی چین به عنوان بزرگ‌ترین بانک دنیا شناخته می‌شود؛ به علاوه، بانک‌های چینی رتبه‌های بالای فهرست بزرگ‌ترین بانک‌های دنیا را از آن خود کرده‌اند؛ به همین دلایل، نظام بانکی این کشور در این صنعت در دنیا یکه تازی می‌کند. بانک صنعتی و بازرگانی چین یک شرکت مالی بین‌المللی است و تا کنون بر اساس ارزش دارایی‌ها به عنوان بزرگ‌ترین بانک جهان شناخته می‌شود.

ICBC بانکی دولتی است که در ابتدا در 1984 به عنوان یک شرکت محدود آغاز به کار کرد. ارزش دارایی‌های این بانک تا ژوئن 2015 به مبلغ ۳،۶۱۶.۳۹ میلیارد دلار رسید. نام بانک صنعتی و بازرگانی چین در 2006 در بازار بورس شانگهای و هنگ‌کنگ ثبت شد. این بانک از نظر پایگاه قوی مشتریان، رقابت در بازار، نوآوری‌های بازار، و ساختار کسب و کار‌ی متنوع دائما در حال پیشرفت است.

ICBC با شعبه‌هایی گسترده در سراسر قاره‌های آسیا، اروپا، آمریکا و اقیانوسيه‌ مجموعا به ۴۹۰ میلیون مشتری حقیقی، و ۵۳۲۰ مشتری حقوقی خدمات ارائه می‌کند.

مطلب مرتبط: ثروتمند شدن در کمترین زمان

۲. بانک سازندگی چین (CCB)

شرکت بانکداری سازندگی چین در ۱۹۴۵ تاسیس شد، و هم‌اکنون به عنوان دومین بانک بزرگ جهان از نظر ارزش دارایی‌ها شناخته می‌شود. هم‌چنین این بانک که در ابتدا ‌”‌بانک سازندگی خلق چین‌”‌ نام داشت، در حال حاضر ششمین شرکت بزرگ دنیا محسوب می‌شود. بانک سازندگی چین ۱۳،۶۲۹ شعبه‌ی داخلی در کشور چین و تعدادی بسیار شعبه‌ی خارجی در اقصا نقاط جهان دارد. مجموع دارایی‌های CCB به حدود ۲،۹۳۹.۱۵ میلیارد دلار می‌رسد.

۳. بانک کشاورزی چین (ABC)

بانک کشاورزی چین در ۱۹۵۱ تاسیس شد و به عنوان سومین بانک بزرگ دنیا شناخته می‌شود. دفتر مرکزی این بانک در پکن است و در سراسر چین و شهرهای توکیو، هنگ‌کنگ، لندن، نیویورک، فرانکفورت، سیدنی، سنگاپور، و سئول دارای شعبه‌هایی متعدد است. ABC در مجموع دارای ۲۴،۰۰۰ شعبه، ۳۲۰ میلیون مشتری حقیقی، و ۲/۷ میلیون مشتری حقوقی است.

بانک کشاورزی چین در ۲۰۱۰ به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد و بزرگ‌ترین عرضه‌ی اولیه‌ی سهام را در دنیا از آن خود کرد. ABC در 2015 از طرف نشریه‌ی فوربس با مجموع دارایی‌هایی به ارزش ۲،۸۱۶.۶۰ میلیارد دلار به عنوان سومین شرکت ارزشمند دنیا شناخته شد.

مطلب مرتبط:  کتاب الکترونیکی چهار راه پول سازی از رابرت کیوساکی را در سایت تدسا بخوانید .

۴. هلدینگ اچ‌اس‌بی‌سی

اچ‌اس‌بی‌سی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های خارج از چین و آسیا، رتبه‌ی چهارم بزرگ‌ترین بانک‌های جهان را به خود اختصاص داده است؛ دفتر مرکزی این هلدینگ در لندن واقع است. اچ‌اس‌بی‌سی یک شرکت بانکداری بین‌المللی و خدمات مالی است. ارزش دارایی‌های این شرکت حدود ۲،۶۷۰.۰۰ میلیارد دلار است.

اچ‌اس‌بی‌سی در ۱۸۶۵ و توسط شرکت بانکداری شانگهای و هنگ‌کنگ تاسیس شد و به عنوان شرکت هلدینگ برای این گروه محسوب می‌شود. هلدینگ اچ‌اس‌بی‌سی بیش از ۶۰۰۰ دفتر در ۷۱ کشور در قاره‌های آفریقا، آسیا، اروپا، آمریکا، و اقیانوسيه دارد. این شرکت در چهار حوزه‌ی کسب و کار از جمله بانکداری خرد، بازرگانی، و بانکداری اختصاصی جهانی فعالیت می‌کند.

آینده‌ی فعالیت‌های بانکی

بزرگ‌ترین موسسه‌های مالی به ویژه بانک‌ها به تدریج به موسسه‌هایی پیچیده تکامل یافته‌اند که طیفی گسترده از خدمات مالی را به بازارهای بین‌المللی ارائه می‌کنند و از این طریق، میلیاردها دلار از پول نقد و دارایی‌های جهانی را تحت کنترل خود در ‌آورده‌اند.

بانک‌ها با کمک فناوری و نوآوری‌ها، به شناسایی کسب و کار‌ها و بازارهای جدید می‌پردازند، و خدمات و محصولاتی سفارشی و مخصوص را به وجود می‌آورند. صنعت بانکداری با رشد جهانی‌سازی، به حداقل رسیدن مقررات، به هم پیوستن شرکت‌ها و نهادها، و تنوع‌بخشی روز به روز پیچیده‌تر می‌شود.

در ادامه فهرست ۱۵ بانک بزرگ دنیا آمده است.

۱۵ بزرگ ترین بانک دنیا

رتبه نــام بانـــک مجموع دارایی‌ها
۱ بانک صنعتی و بازرگانی چین ۳،۶۱۶.۳۹ میلیارد دلار
۲ بانک سازندگی چین ۲،۹۳۹.۱۵ میلیارد دلار
۳ بانک کشاورزی چین ۲،۸۱۶.۶۰ میلیارد دلار
۴ هلدینگ اچ‌اس‌بی‌سی ۲،۶۷۰.۰۰ میلیارد دلار
۵ بانک چین ۲،۶۲۹.۳۱ میلیارد دلار
۶ جی‌پی مورگان چِیس ۲،۴۴۹.۶۰ میلیارد دلار
۷ بی‌اِن‌پی پاریبا ۲،۴۰۰.۰۴ میلیارد دلار
۸ گروه مالی میتسوبیشی یو‌اِف‌جی (MUFG) ۲،۳۲۳.۲۴ میلیارد دلار
۹ بانک آمریکا ۲،۱۴۹.۰۳ میلیارد دلار
۱۰ کرِدیت اَگریکول ۱،۹۱۱.۲۷ میلیارد دلار
۱۱ دویچه بانک ۱،۹۰۱.۳۷ میلیارد دلار
۱۲ برکلیز پی‌ال‌سی ۱،۸۸۲.۶۷ میلیارد دلار
۱۳ سیتی‌گروپ ۱،۸۲۹.۳۷ میلیارد دلار
۱۴ ولز فارگو ۱،۷۹۰.۰۰ میلیارد دلار
۱۵ پست بانک ژاپن ۱،۷۰۱.۶۰ میلیارد دلار

 

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website